Anneler Günü için hareketli kartlar

30 Nis 2008

Annlerimiz için ne yapsak azdır. Onlar bizler için ne çok şey ifade eder değil mi? Anlatmaya kalksak kelimelerle ifade edemeyiz. Bazen bir dost, bazen bir öğretmen, bazen kendimiz oluverirler. Bizi bizden daha çok bildikleri zamanlar az değildir.

Onlar için bu özel günü bir kartla kutlamak tabiki doğru değil. En güzeli hayat boyu onlardan sevgimizi saygımızı esirgememek. Yani bir güne sığmayacak sevgi ile kuşatmak onları. Nasıl ki onlar bizi bir ömür bağırlarına basıyorlarsa bizde onlara karşı öyle davranmalıyız.

Konuşuyorum fakat bunları zaten herkes biliyor. Değinmek istediğim bir konu da henüz anne olamamış veya anne olma imkanları olmayan bayanlar. Özel günler güzel de o günü yaşayamayanlar için gerçekten üzücü bir güne hatta haftaya dönüşebiliyor. Anneler günü, sevgililer günü bu tarz özel günleri kutlamak güzel olsa bile yalnız insanları düşününce insan bir garip oluyor. Acaba bu günler hiç bu kadar ayyuka çıkarılmasamıydı diye düşünmeden edemiyorum...

Neyse annelerinden uzak olan evlatlar için birkaç tane e-kart hazırladım daha eklemeler yapacağım. Beğendiğiniz kartı annenize, benim de sevgilerimle gönderirseniz sevinirim...



annem kart
anneler günü e-kart
anneler günü kartpostal



Zayıflamanın püf noktaları...

22 Nis 2008


  • Hızlı yemeyin, yemeklerin tadını daha çok hisederek yemeye çalışın. Öğün atlamanın çözüm olmadığı bilin, gün içinde sık ama az yiyin.


  • Sabahları kalkar kalkmaz bir bardak su içmeye alışın, iştahınızı bastırır. Kana çabuk karışabilen, kolalı ve sodalı içicekler, kremalı pastalardan, tatlılardan, fast food türü doymuş yağ ihtiva eden yiyeceklerden kaçının.

  • Çayı şekersiz içmeye alışın, aşırı çay içmeyin.

  • Televizyondaki yiyecek ve içeceklerle ilgili reklam ve programları seyretmeyin.

  • Ciklet çiğneyerek tükürük bezlerinizin tükürük salgılamısını arttırmasına vesile olmayın, böylece iştahınızın açılmasına engel olun.

  • Sabahları mutlaka kahvaltınızı yapın ve metobolizmanızı hızlandırın.

  • Yürüyerek gidebileceğiniz bir yer için araç kullanmayın.

  • Okurken ve televizyon seyrederken dik oturun, düz durun ve böylece daha çok kalori yakabilmenizi sağlayın.

  • Salam, sucuk ve sosis türü yiyecekleri unuttun, hatırlamayın.

  • Canlanın, aktif olun, gücünüzü arttırın, yolunuzu uzatın, ısınarak gevşeyin, daha sık daha az yiyin, farklı egzersizler yapın.

  • Yemekten sonra alışverişe çıkmaya çalışın.

  • Bol bol su için, derin derin nefes alın, hazır yemeklerden kaçının, serin yerde uyuyun.

  • Hızlı kilo vermekten sakının, kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin, uzmanlara danışın...
  • Ailede sevgi yerine korku hakimse...

    17 Nis 2008

    Toplumda her zaman öfkesini kontrol altına alamayan veya başkalarına eziyet edenler olmuştur. Önemli olan bunların kontrol altında tutulmasıdır.

    Bu da bireylerdeki öfke ve şiddet duygularını körükleyen cinayet ve işkenceleri artıran etkenlerin ortadan kaldırılmasıyla ilişkilidir. Yaşanan sorunlar bireylerin ben merkezcilikten uzaklaşarak diğerkâm olması ve başkasının hakkına saygı göstermesiyle ancak kolaylaşır.

    Şiddetin dolaylı nedenlerinden biri ekonomik sorunlar olup, bunun da temelinde birbirinin hakkına saygı gösterilmemesi yatmaktadır. Aşırı tüketim ve benmerkezcilik kişiyi ya stresli yapmakta ya da haksızlığa götürmektedir. Alkol ve bağımlılık yapan madde tüketimi, duygu, düşünce ve davranış bozukluklarına yol açıp şiddeti körükler.

    Uzayan mahkemeler adalet duygusunu zedelemekte, insanların ceza verme duygusunu körüklemektedir. Mafya dizileri tetikleyici başlıca nedenler arasında sayılabilir.

    Basında ve iletişim araçlarında normal gibi gösterilen eşlerin birbirini aldatması hususu da öfke ve şiddeti tetikleyen başlıca sebeplerdendir.

    Aşırı çalışma saatleri ve yorgun bir şekilde eve gelen bireylerin birbiriyle sohbet etmek yerine yorgun bir şekilde televizyona yönelmesi, aile içi iletişim sorunlarını ve duyarsızlık sonucu öfkeyi artırmaktadır.

    Ailede stres nasıl azaltılabilir?

    Her ailenin stres derecesi farklıdır. Birçok ailede, ihtiyaçların karşılanması konusundaki duyarlılık problemleri azaltır. Akşamları sohbet ederek değerlendirmek ve rahat uyunan gece uykusu, geceyi gergin bir şekilde geçirmeyi önler.

    Ailedeki şiddet topluma yansıyor

    Uyumun sağlanamadığı ailelerde korku ve dolayısıyla haksızlığa boyun eğme, aile üyelerinde stresin katlanarak büyümesine yol açar. Ailede şiddet okula veya toplumun her kesimine, toplumdaki şiddet ise ailelere yansımaktadır. Korku, toplumun her kesiminde şiddeti ve şiddete uğrama ihtimalini artırır. Öğrenilmiş çaresizlik, eline bir şey geçmeyeceği düşüncesi veya daha fazla zarar görme endişesi, bireyleri hak ve adalet aramaktan uzaklaştırmakta, bardağın taşması ile öfke patlamalarına yol açmaktadır.
    Uznm. Psikolog Farika Teymur Artır

    Bebeğe yemek hazırlarken nelere dikkat etmeliyiz

    14 Nis 2008

    Bebeğinizin gıdalarını evde kendi başınıza hazırlarken şu noktalara dikkat etmeniz gerekir: Yeni bir gıda verecekseniz bunu başka şeylerle karıştırmadan sade hazırlayın. Böylece bu besine karşı alerjisi olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

    Hazırladığınız mamaya şeker ya da tuz eklemeyin.

    Ne pişirirken ne de sofrada bebeğinizin gıdasına yağ ekleyin.

    C vitaminini tahrip edebildiğinden bakır kaplarda pişirmeyin.

    Asitli gıdaları (domates gibi) alüminyum kaplarda pişirmeyin. Çünkü az miktarda alüminyum çözünerek gıdalara karışabilir.

    Sebzeleri buharda, basınç altında veya susuz ortamda pişirin.

    Patatesleri kabukları ile pişirin, kabuklarını daha sonra soyun.

    Bebek en az 6 aylık olana kadar, sunduğunuz gıdaları iyice püre haline getirin.

    4-6. aylarda yumuşak, topaksız, yarı sıvı püreler verin.

    6-7. aylarda ince kıyılmış veya rendelenmiş besinler verin. Bir sıvı ya da yoğurtla sulandırın. Ancak şekerli bisküvi, kek, krema, pasta ve kızartma vermeyin.

    9. ayda sağlıklı yemek alışkanlığını kazandırmak için ekmeği mümkün olduğunca kepek ve çavdar cinsi tercih edin.

    Tatlı ile tanıştırmayın. Tatlı besinleri ne kadar geç verseniz o kadar iyi olur.
    Kaynak Zaman

    Design by Blogger Templates