Bebeğe yemek hazırlarken nelere dikkat etmeliyiz
14 Nis 2008Bebeğinizin gıdalarını evde kendi başınıza hazırlarken şu noktalara dikkat etmeniz gerekir: Yeni bir gıda verecekseniz bunu başka şeylerle karıştırmadan sade hazırlayın. Böylece bu besine karşı alerjisi olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Hazırladığınız mamaya şeker ya da tuz eklemeyin.
Ne pişirirken ne de sofrada bebeğinizin gıdasına yağ ekleyin.
C vitaminini tahrip edebildiğinden bakır kaplarda pişirmeyin.
Asitli gıdaları (domates gibi) alüminyum kaplarda pişirmeyin. Çünkü az miktarda alüminyum çözünerek gıdalara karışabilir.
Sebzeleri buharda, basınç altında veya susuz ortamda pişirin.
Patatesleri kabukları ile pişirin, kabuklarını daha sonra soyun.
Bebek en az 6 aylık olana kadar, sunduğunuz gıdaları iyice püre haline getirin.
4-6. aylarda yumuşak, topaksız, yarı sıvı püreler verin.
6-7. aylarda ince kıyılmış veya rendelenmiş besinler verin. Bir sıvı ya da yoğurtla sulandırın. Ancak şekerli bisküvi, kek, krema, pasta ve kızartma vermeyin.
9. ayda sağlıklı yemek alışkanlığını kazandırmak için ekmeği mümkün olduğunca kepek ve çavdar cinsi tercih edin.
Tatlı ile tanıştırmayın. Tatlı besinleri ne kadar geç verseniz o kadar iyi olur.
Kaynak Zaman
Gönderen kumsal zaman: 16:18
Etiketler: Annelik Okulu, Sağlık
0 yorum:
Yorum Gönder